کُندُس

روایت زیستی

کُندُس گیاهی با فرم رویشی درختی است که در مکان‌های نورگیر و خاک‌های مرطوب، سبک و شنی رشد می‌کند و به‌ندرت در کنار باغ‌ها و حیاط خانه‌ی روستاییان نیز دیده می‌شود. میوه‌ی کندس بسیار سخت و ترش است و تا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت آن پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه‌ای تغییر می‌کند و کاملاً نرم و شیرین می‌شود و مردم محلی، رسیده‌ی آن را به خرما تشبیه می‌کنند.

روایت فرهنگی

کندس به صورت خام به عنوان میوه‌ای لذیذ، مطبوع و تقویت‌کننده مصرف می‌شود. همچنین از آن شربت و رب کندس نیز درست می‌کنند که به عنوان یک طعم‌دهنده به جای رب انار در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود. در استان گلستان زنان روستایی پس از خوردن میوه‌ی کندس دانه‌های بزرگ و طلایی رنگ آن را جدا کرده و در ساخت قاب، گردنبند برای کودکان و وسایل تزئینی استفاده می‌کنند. رب کندس بسیار ترش‌مزه است به طوریکه بومیان منطقه بیان می‌کردند اگر در خوردن آن زیاده‌روی شود به سرعت موجب اُفت فشار خون می‌شود.

شما نیز می‌توانید در این فعالیت مشارکت داشته باشید و روایت‌های فرهنگی محلی‌تان را به صورت عکس،‌ فایل صوتی، متنی یا فیلم ارسال کنید تا در کنار دیگر موارد قرار بگیرد.



روایت فرهنگی

حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
انواع فایل های مجاز : doc, docx, حداکثر اندازه فایل: 4 MB.