دِهَک

روایت زیستی

گیاه کَبَر با نام‌های مختلفی در ایران شناخته شده است که در منطقه‌ی کرمان به آن دک یا دِهَک می‌گویند. رویشگاه دهک غالباً دشت‌ها و دامنه‌های کوه‌ها است که از اول فصل بهار تا انتهای تابستان در این مناطق رویش دارد و سپس خشک می‌شود. این گیاه که به صورت بوته‌ای رشد می‌کند و یک‌ساله است، دارای برگ‌هایی به رنگ سبز تیره و گل‌هایی سفید‌رنگ است. مردم محلی در طول شش ماه حضور این گیاه در منطقه، برگ و ساقه‌های جوان آن را برداشت می‌کنند.

روایت فرهنگی

از برگ و ساقه‌های جوان این گیاه در پختن غذا استفاده می‌شود. نحوه‌ی استفاده‌ی آن در بین زنان محلی استان کرمان بدین شکل است که ابتدا برگ‌ها و ساقه‌های جوان را شستشو داده و خرد می‌کنند و بعد از آنکه آب را جوش می‌آورند، آن‌ها را داخل آب می‌ریزند تا بجوشد. جوشاندن تا زمانی به طول می‌انجامد که برگ‌ها و ساقه‌ها شیرین شوند. سپس آن‌ها را درون آبکش ریخته تا آب آن کاملاً گرفته شود. در مرحله‌ی بعد آن‌ها را درون روغن تفت داده و بعد با برنج مخلوط می‌کنند و صبر می‌کنند تا بپزد.

شما نیز می‌توانید در این فعالیت مشارکت داشته باشید و روایت‌های فرهنگی محلی‌تان را به صورت عکس،‌ فایل صوتی، متنی یا فیلم ارسال کنید تا در کنار دیگر موارد قرار بگیرد.



روایت فرهنگی

حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
انواع فایل های مجاز : doc, docx, حداکثر اندازه فایل: 4 MB.